Ute efter en vattendispenser?

Köp kylskåp med inbyggd vattendispenser.

Jämför vattendispenser

Med ett kylskåp som har inbyggd vattendispenser får du kallt och gott vatten på nolltid. Ska du investera i ett nytt kylskåp och vill ha vattendispenser rekommenderar vi att du börjar med att jämföra kylskåp från olika återförsäljare här på Aquabar. Vissa vattendispenser i kylskåp kan förutom kallt vatten också leverera is och kolsyrat vatten.

  • Gott kallt vatten från kylskåpet
  • Jämför vattendispenser och återförsäljare
  • Opartiska omdömen

Alla kylskåp med vattendispenser

Vattendispenser – kallt vatten direkt

Det finns få saker som är godare än ett glas kallt vatten. Ljummet vatten är däremot inte lika gott, och inte heller speciellt hälsosamt att dricka från kranen. Varmvattnet och kallvattnet produceras nämligen inte på samma sätt, trots att det kommer ur samma kran. Skillnaden är att vattnet inte kommer från samma ledningar, och att varmvattnet inte räknas som livsmedel vilket innebär att det kan finnas ämnen i vattnet som inte är bra att få i sig.

Nu är det nog inte så många som dricker varmt vatten från kranen, även om en och annan kanske blir frestad att hälla upp varmt vatten i pastakastrullen för att få att det att koka snabbare. En smart lösning på det problemet är att slå upp kallt vatten i en vattenkokare och sedan hälla över det kokande vattnet i kastrullen, då kokar det upp mycket snabbare på spisen.

Men när det gäller dricksvatten så vill nog de flesta som sagt ha det kallt, och det innebär att vi spolar en hel del vatten rakt ner i avloppet för att få en bra temperatur på vattnet. Beroende på ledningar och omständigheter kan det ibland ta en ganska lång stund innan vattnet går från ljummet till kallt i kranen, speciellt på morgonen när kranen har stått oanvänd ett tag. Att spola bort en massa vatten är förstås inte så bra för miljön. Så hur kan man lösa problemet?

Kallt vatten direkt från kylskåpsdörren

Ett alternativ är att till exempel ha ett kylskåp med vattendispenser i dörren. Då får du alltid kallt vatten direkt eftersom vattnet alltid hålls kylt. Samma princip får du förstås genom att slå upp en kanna eller flaska med vatten som du förvarar i kylskåpet och kan dricka ur under dagen, men många tycker att just kylskåp med vattendispenser är smidigt då du ofta även kan få kolsyrat vatten eller is direkt från kylskåpsdörren.