Pour over kaffebryggare

Jämför Pour over-bryggare från svenska återförsäljare och hitta bästa pris på din kaffebryggare. Här hittar du marknadens bästa pour over kaffebryggare som ger kaffe med absolut bästa smak.

Alla Pour over kaffebryggare

Pour over är en modern retro-metod för att brygga kaffe. Genom att långsamt hälla över vattnet i kaffefiltret för hand frigörs kaffets aromer och smakkaraktärer på bästa sätt.

Wilfa Pour Over

Wilfa

Wilfa Pour Over, Pour over

Egenskaper
  • Reglerbar vattengenomströmning
  • Stilren röd färg

Återförsäljare

Kitchentime

Fördelar
  • Prisvärd
  • Fri frakt
  • Snabb leverans
  • Perfekt för att brygga en enda kopp

Betyg

Pris 234 kr

Till produkt
Hario Koppar V60

Johan & Nyström

Hario Koppar V60, Pour over

Egenskaper
  • Ger 2 koppar kaffe
  • Massiv koppar
  • Värmeisolerat handtag
  • Insidan är nickelpläterad

Återförsäljare

Bagaren och Kocken

Fördelar
  • Vacker retro-design i koppar
  • Snygg inredningsdetalj
  • Koppar leder värme bäst

Betyg

Pris 700 kr

Till produkt

Produktbeskrivning
Använd ca 15-20 gram grovmalet kaffe per kopp, lite grövre än bryggmalet.
Wilfa Pour Over Vit

Wilfa

Wilfa Pour Over Vit, Pour over

Egenskaper
  • Reglerbar vattengenomströmning
  • Tillverkad i Plast
  • Stilren vit färg
  • Tål maskindisk

Återförsäljare

Kitchentime

Fördelar
  • Fri frakt
  • Snabb leverans
  • Perfekt för att brygga en enda kopp

Betyg

Pris 399 kr

Till produkt

Pour over kaffe

Detta är för många en helt ny teknik för kaffebryggning, men egentligen är det en uråldrig teknik som använts i många år för att få fram kaffe som är mindre beskt och lite sötare än det vanliga kaffet.
Flertalet bryggmetoder ryms inom termen pour over och det alla har gemensamt är att metoden bygger på en stor dos tålamod och långsam bryggning för att frigöra fler smakaromer i kaffet.

Pour over bryggning är som sagt uråldrigt, vilket har gett metoden utrymme för att utvecklas och förbättras, exempelvis hade man inte från början tillgång till de apparater och elektronik som vi har i dag. Man hällde istället hett vatten långsamt direkt över kaffet. Med dagens tillgångar kan den ursprungliga tekniken inte ens mäta sig med dagens men allt ska ju börja någonstans.

Pour over bryggning

Det finns några avgörande faktorer som kan avgöra hur bra ditt pour over kaffe skall bli. Med detta sagt vill vi poängtera att det inte är raketforskning att brygga pour over kaffe, själva processen tar bara ca 3-4 minuter.

  • Kaffet – Råvaran är givetvis viktig för att slutprodukten skall bli bra. Bra kaffe är kaffe som är bra både för dig och för planeten. Välj kaffe med omsorg och lägg hellre några extra slantar på ditt pour over kaffe. Du kommer också märka att grovleken på kaffet spelar stor roll och detta är något vi råder dig att laborera lite med. Vattnet kommer rinna för snabbt igenom filtret om kaffet är för grovt malt eftersom det inte får tillräckligt mycket motstånd från kaffet.
  • Kvarn – En bra kvarn kommer se till att bönorna är jämnt malda. Här är malskivor istället för knivar avgörande. Detta kommer möjliggöra att extraheringen av alla kaffepartiklar blir jämnt fördelade.
  • Vattentemperatur – Strax innan det börjar koka, runt 92 – 97 grader är en bra riktlinje att hålla sig till.

Pour over kaffebryggare – vilken ska man välja?

Det finns många olika pour over bryggare att välja mellan. Samtliga har en stilren design och i många fall blir det en dekorativ inredningsdetalj i ditt kök. Ta hänsyn till hur många koppar du vill kunna brygga, de flesta kommer i olika storlekar. Vill du kunna diska delar av den i diskmaskin? Vilket material föredrar du? Bryggarna kommer både i porslin, koppar och glas.
Pour over kaffebryggarna kommer i dag både för manuellt bruk och i automatiska utföranden, de sistnämnda är lite dyrare.