Vattenautomater till kontor & jobb

Hitta leverantörer av vattenautomater till företag och kontor

Hyr vattenmaskin till kontoret

Kaffeautomater, eller åtminstone kaffebryggare, är någonting som finns på nästan alla arbetsplatser i Sverige. Och det är inte många svenska hem som saknar kaffebryggare. Vi dricker helt enkelt väldigt mycket kaffe i det här landet. Men en vattenautomat på jobbet är inte fullt lika vanligt – ofta får de anställda nöja sig med vatten från kranen. Nu håller det svenska kranvattnet överlag en god kvalitet (med lokala skillnader; bättre på vissa orter, sämre på andra), men vattenautomater har vissa fördelar (och, i ärlighetens namn, kanske någon nackdel med) som kan motivera ett inköp till arbetsplatsen – och för en del så kan det vara värt att ha en vattenmaskin hemma också. 

Är ni på jakt efter en bra vattenmaskin till kontoret men har svårt att välja bland alla företag och maskiner? Här på Aquabar jämför vi några av de bästa vattenautomaterna på marknaden så att ni enkelt kan hitta den vattenmaskinen som passar bäst efter era önskemål.

Waterlogic 3 Firewall™

Waterlogic

Waterlogic 3 Firewall™, Vattenautomat

Egenskaper
  • Fristående
  • Passar Medelstora kontor
  • 2 liter vattenbehållare

Återförsäljare

Waterlogic

Fördelar
  • Kolsyrat vatten
  • Neutralt vatten
  • Kallt vatten
  • Fristående eller bordsmodell

Betyg

Pris Offert

Till produkt

Produktbeskrivning
Denna vattenautomat från Waterlogic är stilren, diskret och går att få som både fristående modell och bordsmodell. Ansluts med 230/110 V - 50/60 Hz. Waterlogic 3 Firewall har en renhetsstandard som certifierats av USA:s National Sanitation Foundations. Firewall™ är därför lämplig för miljöer som ställer höga krav på hygien, t.ex. sjukhus, skolor och vårdinrättningar.

Vad ska man egentligen med en vattenautomat till?

Det finns olika typer av vattenautomater, från enkla som "bara" tillhandahåller kallt gott vatten, till sådana där man till exempel även kan få kolsyrat eller varmt vatten. Nu kan man ju tänka som så att vatten alltid finns där ändå, men det finns klara fördelar med en vattenautomat. Om man så önskar kan man också ofta få klart och gott källvatten levererat till sin vattenautomat i många fall, även om det givetvis kostar lite mer. Det går också i många fall bra att hyra vattenautomater, vilket kan förenkla vad gäller underhåll och rengöring – vilket annars är lätt hänt att man glömmer.

Men även om man nöjer sig med ”vanligt” vatten så finns det flera fördelar med en vattenautomat, som då inte bara håller vattnet kallt (eller rumsvarmt, eller vilken temperatur man nu önskar) utan även kan filtrera det, för att säkerställa att det är fritt från föroreningar av olika slag. Sedan så kan man också med många vattenautomater även få sitt vatten kolsyrat, vilket många uppskattar.

En vattenautomat är alltså definitivt någonting som tjänar sitt syfte på många företag – inte minst då det kan uppmuntra anställda att dricka tillräckligt mycket. Det är viktigt inte bara under sommaren, utan året runt. Vi behöver vätska för att må bra och kunna prestera på topp, och ofta är det kanske hellre kaffe än vatten som dricks på jobbet.

Finns det nackdelar med vattenautomater?

Att skaffa en vattenautomat kostar en del, beroende på hur avancerad man vill att den ska vara. Det är inte alla företag som känner att det är högsta prioritet, när kranvattnet i Sverige är fullt drickbart, om än inte lika gott. Många tycker att det räcker med en kaffebryggare, och personalen är nöjd med det – och för en del företag kan det vara tillräckligt.

Förutom den rent ekonomiska aspekten så kan det också uppstå problem om man inte håller efter vattenautomaten, speciellt vad gäller rengöring. En vattenautomat köper man ju för att man vill ha tillgång till extra gott, friskt och rent vatten – smuts är då det sista man önskar sig. Men det är ju inte en nackdel med vattenautomater i sig, utan med otillräckligt underhåll och rengöring. Har man bara bra rutiner för den saken så ska smuts och påföljande dålig vattenkvalitet inte vara något problem. Dessutom, om man hyr vattenautomat i stället för att köpa en, så kan man få rengöring och service som en del av avtalet.

Vattenmaskinens miljöpåverkan

Ytterligare en aspekt att se på vattenautomater ur är miljöaspekten. Är det bra eller dåligt för miljön med en vattenautomat på jobbet eller inte? Svaret är att det överlag faktiskt är positivt, jämfört med vad som tidigare oftast varit alternativet – automater med vatten på flaska. Vatten på flaska är en miljöbov, då transport av vatten på det sättet inte är speciellt effektivt, och då tillverkning av flaskor (både glas och plast) kräver mer energi, jämfört med en vattenautomat. För företag som har automater med vatten på flaska så är en riktig vattenautomat definitivt ett steg i rätt riktning, miljömässigt.

Kostnad för att hyra vattenmaskin

Men vad gäller alla de för- och nackdelar som beskrivits ovan så finns det ofta en faktor som påverkar beslutet om att köpa eller leasa en vattenmaskin mer än något annat – priset. Det är allt som ofta det som avgör inköp, oavsett hur mycket de än kan löna sig i längden, direkt och indirekt. Vad gäller vattenmaskiner så är skillnaderna i pris stora, i och med att de finns i många olika utföranden vad gäller kapacitet och funktioner. En riktigt billig vattenautomat kan kosta så lite som 5 000 kronor, medan de större kan gå på över 20 000 kronor. Prisvidden är lika stor när det gäller att hyra en: från så billigt som 200 kronor per månad upp till närmare en tusenlapp.

Men oavsett pris och de eventuella nackdelar som finns, så gör fördelarna att det är värt att överväga att skaffa en vattenmaskin till kontor. Om inte annat så kommer det att göra de anställda mer nöjda och tillfreds – vilket som sagt är något som är svårt att räkna på i pengar men som är värt mycket.