Hyr kaffemaskin för företag

Jämför kaffemaskiner till kontor och företag

 

Jämför kaffeautomater

Är ni på jakt efter att hyra en kaffeautomat till ert kontor eller företag? Vi har jämfört några av de bästa kaffemaskinerna på marknaden så att ni enkelt kan hitta den maskin som passar bäst efter era önskemål.

Café Elite

Beans in Cup

Café Elite, Kaffeautomat

Egenskaper
 • Fast vattenanslutning
 • Automatisk vattenpåfyllning
 • Passar små till medelstora kontor

Återförsäljare

Beans in Cup

Fördelar
 • Myntmekanism som tillval
 • Instant kaffe

Betyg

Pris Få offert

Till produkt
Cimbali Q10

Climbali

Cimbali Q10, Kaffeautomat

Egenskaper
 • Fast vattenanslutning
 • Passar Medelstora kontor
 • 150 koppar/dag

Återförsäljare

Kaffeknappen

Fördelar
 • Espresso i världsklass
 • Möjlighet att visa bildspel
 • Bra vid kannbryggning

Betyg

Pris Offert

Till produkt

Produktbeskrivning
En helautomatisk espressomaskin som gör espresso i absolut världsklass. Med denna maskin är lika bra på att göra espresso som att brygga vanligt kaffe. På touchdisplayen kan ni ställa in upp till 18 dryckesval och döpa dem som ni själva önskar. Maskinen har också ett snabbt och enkelt rengöringsprogram. Cimbali Q10 går att skräddarsys efter era behov, t.ex. om ni önskar kunna få choklad eller om ni vill kunna ha olika bönor på samma gång.
WMF 1100 S

WMF

WMF 1100 S, Kaffeautomat

Egenskaper
 • Fristående
 • Passar små kontor
 • 4,5 liter vattenbehållare
 • 80 koppar per dag

Återförsäljare

Hermelin Handels

Fördelar
 • Personliga inställningar
 • 2 bönbehållare möjligt
 • Utlopp för varmvatten

Betyg

Pris Offert

Till produkt

Produktbeskrivning
En kompakt och smidig kaffemaskin som lämpar sig till små kontor från 4–15 anställda. Denna kaffeautomat rekommenderas för upp till 80 koppar kaffe per dag. Med två separata behållare för kaffebönor kan ni ha en sorts bönor för espresso och en för vanligt kaffe. Går också att programmera med personliga inställningar genom Bluetooth i din telefon

Hur mycket kaffemaskin behöver ni?

När det kommer till att hyra kaffemaskiner så finns det mycket att välja mellan. Som kaffedrickare har du säkert sett ett antal kaffemaskiner genom åren, där vissa är mer avancerade och lyxiga och erbjuder en mängd olika alternativ när du ska välja vad du vill ha i koppen, medan andra är lite enklare och helt enkelt mest serverar grundläggande kaffe. Avancerat behöver dock inte automatisk betyda godare, vilket du säkert också har erfarit. Smaken beror på saker som hur kaffet görs, vilka kaffebönor som används och vid vilken temperatur kaffet framställs, och detta kan mycket väl göras lika bra i en enklare kaffemaskin som i en lyxvariant.

När du funderar på att hyra kaffemaskin till företaget bör du fundera över saker som hur många ni är som dricker kaffe på arbetsplatsen, om ni vill ha många olika alternativ för kaffedrycker eller om maskinen i stort sett bara ska ersätta bryggaren, och förstås även hur ekonomin ser ut och hur mycket ni vill lägga på hyra av kaffemaskin. Det finns olika typer av serviceavtal beroende på hur mycket som ska ingå, som till exempel underhåll, regelbunden service, städning och påfyllning av förbrukningsvaror. Men sådant här kommer leverantören att hjälpa dig med, och presentera olika lösningar för att hitta något som passar just ert företag.

Kaffemaskinen viktig för företag

Tillhör du en av de många svenskar som dricker några koppar kaffe på jobbet varje dag? Du är verkligen inte ensam. Faktum är att Sverige tillsammans med de andra nordiska länderna ligger i topp när det gäller kaffekonsumtion. Finland är det land som toppar listan, men vi svenskar kommer inte långt efter. Vi dricker kaffe till frukost, till förmiddagsfikat, en kopp efter lunch, kanske ytterligare en till eftermiddagsfikat, och varför inte en på kvällen också – för de som inte har svårigheter att somna av koffeinet då.

Arbetsplatsen är med andra ord ett ställe där vi dricker mycket kaffe, och de flesta av oss har nog varit med om kaoset, det där förvirrade tillståndet som uppstår när man kommer till jobbet på morgonen och kaffemaskinen är trasig. Hur kollegorna står där med sina tomma koppar i händerna och hur humöret sjunker i takt med kvartarna som passerar utan att de får i sig sitt morgonkaffe.

Men skämt åsido så är kaffe ändå något som vi svenskar har en stark relation till, och man kanske faktiskt skulle kunna gå så långt som att säga att det är en nödvändighet för att de flesta av oss ska kunna prestera bra under dagen. Kaffemaskinen på jobbet är med andra ord väldigt viktig, så man gör rätt i att välja en bra och pålitlig leverantör när man ska hyra kaffemaskin till företaget.

Många olika leverantörer av kaffemaskiner

Kaffe är som sagt som något som är väldigt viktigt för oss svenskar, och i och med att kaffedrickandet på arbetsplatser är stort så finns det också en stor efterfrågan på kaffemaskiner. Detta betyder i sin tur att det finns många leverantörer som hyr ut kaffemaskiner, så hur ska man då tänka när man väljer en? Ett alternativ är att man använder sig av en tjänst på nätet som samlar offerter från olika leverantörer. Detta kan ofta göras både med riksomfattande och lokala leverantörer. Ett annat sätt är att söka runt och kontakta leverantörer själv.

Inte så svårt som det låter

Nu låter det kanske som att det är en väldigt stor sak det här med att hyra kaffemaskin som företag, men ta det lugnt för all del. De flesta leverantörer brukar vara helt okej och nästan alla kaffemaskiner levererar absolut drickbart kaffe. Blir man missnöjd med sitt val så går det säkert att komma fram till någon annan lösning, och när avtalet har löpt ut så kan man alltid prova med en annan leverantör om man tycker att det inte fungerar bra. Så funderar man på att byta ut den gamla bryggaren mot en kaffemaskin så gör man definitivt rätt i att prova – förmodligen kommer den att förenkla och förbättra kaffesituationen en hel del!

Att välja en lokal leverantör är förstås bra då man stöttar ett lokalt företag och på så sätt gör en god gärning för det lokala näringslivet och alla fördelar som finns i det. Men det kan också vara bra för att få en mer personlig kontakt med leverantören. Kanske går det i vissa fall enklare och snabbare att lösa problem om de som tillhandahåller kaffemaskinen finns lokalt. Det kanske är enklare att få tag på kundtjänst och det kanske går snabbare att få ut en tekniker om maskinen havererar. Och det kan också vara så att det finns en större förståelse och mer ”goodwill” när man helt enkelt kommer från samma ställe. Men det behöver inte alls vara så.

Å andra sidan kan det också finnas fördelar med att välja en stor kedja som kanske ofta ses som mer pålitlig och säker i och med sin storlek. Vad som är bäst går helt enkelt inte att svara på, det viktiga är att ni får en bra kontakt och känner förtroende för den leverantör ni väljer. När de gäller lite större leverantörer som jobbar över hela eller större delar av landet finns till exempel Selecta, Beans in Cup, Coffee Center och JOBmeal, men även många andra. Det är inte alltid lätt att bestämma sig, men ett tips är att höra runt bland bekanta vilka kaffemaskiner de har på arbetsplatsen och om de eventuellt kan rekommendera någon leverantör som de tycker fungerar bra.