Test av mjölkskummare
Jämför mjölkskummare och mjölkskumsvispar.
Mjölkskummaren är nästan ett måste i kaffefantastens hem. Många modeller har hunnit passera tillverkarna och utbudet är i dag gediget. Är faktorer som: Manuell, elektrisk, maskindisk, handdisk, kapacitet, grundinställningar och design viktigt för dig tycker vi att du skall kolla in resultatet på vårt stora test som gjorts på mjölkskummare.
En mjölkskummaren är absolut inte ett måste för att få en njutbar kopp kaffe. Men det är inte heller strösslet på glassen eller osten till vinet. Men, det blir betydligt bättre, smakerna gifter sig och koppen blir fulländad. Mjölkskummaren drivs antingen av elektronik eller manuellt. Det förstnämnda är vanligast och modellerna är otroligt många, se dem vi tyckte presterade bäst i vårt testresultat nedan.
Cremio Vit, Mjölkskummare
Kökets favoriter
Fomini Crema, Mjölkskummare
Kitchentime
Café Crema, Mjölkskummare
Kitchentime
För den som inte vill ha eller har plats för en till maskin i sitt hem är en mjölkskumsvisp ett bra alternativ. Denna får plats i besticklådan och drivs ofta på batteri.
Mjölkskummarens primära uppgift är ju att skumma och värma mjölken. Med en mjölkskummare underlättar det att hålla koll på temperaturen som inte bör vara över 65 grader, högre temperaturer ger en tråkig bismak. Använder du dig utav en skummare där du skummar själv kan det vara bra att använda en termometer till en början.
Önskar du att bara värma mjölken utan att skumma den går även det. Vissa mjölkskummare kan även skumma mjölken kall om man exempelvis behöver mjölken till en iskaffe.
Mjölken behövs ofta vispas i en minut tills den uppnått en grad om max 65 grader. I regel blir skummet luftigare om man skummar mindre mängder åt gången. De flesta mjölksorter kan skummas men med varierande resultat.
Mager mjölk ger ett stabilt skum som mest påminner om vispade äggvitor. Den varken tillför eller rundar av smak i kaffet. Liknande är lättmjölken där skummet blir väldigt mjukt och inte alls stabilt.
Istället bör man satsa på det som kallas helmjölk. Denna kommer ge mjukt krämigt och stabilt skum. Den feta helmjölken rundar av kaffet fint tack vare den höga fetthalten.