Ute efter en Chemex kaffebryggare?

Jämför Chemex-modeller och hitta en återförsäljare.

Bryggare från Chemex

Chemex har både kaffebryggare med så kallad pour over-teknik och helautomatiska bryggare. Både Chemex pour-over-kannor och kaffebryggare tillhör världens bästa bryggare som tar fram de bästa smakerna i kaffet. Här listar vi svenska återförsäljare som säljer Chemex olika kaffebryggare så du kan enkelt välja den återförsäljare och pris som är bäst.

Jämförelse av Chemex kaffebryggare

Chemex 8 koppar

Chemex

Chemex 8 koppar, Chemex bryggare

Egenskaper
  • Chemex modell 8 koppar
  • Glaskanna med trähandtag
  • Handgjorda
  • Filterhållare och kanna i ett

Återförsäljare

Bagaren och Kocken

Fördelar
  • Manuell "pour-over"-teknik
  • Snygg och stilren kanna
  • Brygg kaffe i världsklass manuellt
  • Prisvärd - mycket för pengarna

Betyg

Pris 599 kr

Till produkt

Produktbeskrivning
Chemex kaffebryggare är stilrena och kan bli en snygg inredningsdetalj om den ställs framme i köket. Chemex används av många baristor för att manuellt brygga det perfekta kaffet.
Chemex Ottomatic 2.0

Chemex

Chemex Ottomatic 2.0, Chemex bryggare

Egenskaper
  • Glaskanna med trähandtag
  • Litet paket med Bonded Filters ingår
  • Skydd till bryggaren

Återförsäljare

Bagaren och Kocken

Fördelar
  • En av världens bästa kaffebryggare
  • Otroligt snygg
  • Fri frakt

Betyg

Pris 3842 kr

Till produkt
Chemex 10 koppar

Chemex

Chemex 10 koppar, Chemex bryggare

Egenskaper
  • Chemex modell 10 koppar
  • Glaskanna med trähandtag
  • Handgjorda
  • Filterhållare och kanna i ett

Återförsäljare

Bagaren och Kocken

Fördelar
  • Manuell "pour-over"-teknik
  • Snygg och stilren kanna
  • Brygg kaffe i världsklass manuellt
  • Prisvärd - mycket för pengarna

Betyg

Pris 633 kr

Till produkt

Produktbeskrivning
Chemex kaffebryggare är stilrena och kan bli en snygg inredningsdetalj om den ställs framme i köket. Chemex används av många baristor för att manuellt brygga det perfekta kaffet.

Vad är chemex?

Detta familjeägda företag har tillhandahållit världen med tidlös kaffekokning i flera generationer. Faktum är att den ikoniska chemex bryggaren är oförändrad sedan 70 år tillbaka. Chemex kaffebryggaren uppfanns utav kemisten Dr. Peter Schlubohm som genom sin karriär utvecklade över 300 patent med sitt främsta fokus på att ta vardagliga objekt och göra dessa mer attraktiva och få dem att bli en del av husets inredning. I dagens samhälle är denna kaffebryggare en vanlig inredningsdetalj i många hem, och än mer ett självklart val när det kommer till perfektion av kaffebryggning.

Varför chemex kaffebryggare?

Det timglasformade kärlet tillverkar tillsammans med kaffefiltret det kaffe som Chemex själva hävdar skall ”vara den bästa kopp du någonsin haft, varje gång du har det”. Det som är speciellt med chemex bryggning är det vetenskapligt utformade filtret och det icke-porösa glaset i kannan. Kaffet kommer endast i kontakt med filtret och kannan och detta ger dig klart, rent och smakfullt kaffe utan bitterhet och sediment varje gång.

Denna chemex metod gör att du kan brygga så starkt kaffe du vill utan att det får en bitterhet. Och till miljöns fördel slipper du hälla ut det kaffe som inte blir uppdrucket eftersom du bara kan täcka över det och ställa in i kylen, för att sen värma upp det igen när du är sugen på nästa kopp.

Brygga kaffe med en Chemex bryggare

  1. Börja med att skölja igenom filtret – Gör detta för att undvika papperssmak och för att värma upp kannan.
  2. Lägg ner 45 g grovmalet kaffe i filtret - Använd färskt nymalet kaffe och investera gärna i en kvarn så att kaffet kan malas direkt inpå bryggningen. Använd våg för att väga både vatten och kaffe.
  3. Fukta kaffet med lite av vattnet - Ställ hela Chemexen på vågen och nollställ innan du börjar hälla. Var noga med att vattnet har rätt temperatur, ca 95°C. Häll sedan på 100 g vatten. Detta kommer öka smak, jämnhet och upplevelse.
  4. Blanda kaffet väl – Tänk som du gör med varm choklad: Om man blandar chokladpulvret med all mjölk direkt så bildas det massa klumpar i drycken. Om man istället blandar ihop chokladen med hälften av mjölken, rör runt, och sedan häller på resten av mjölken så blandas allt pulver med vätskan. Samma sak vill man uppnå här med kaffet.
  5. Fyll vatten upp till kanten - Nu fyller du med cirkulära rörelser upp till totalt 400 g inklusive de första 100 g vatten du använde i föregående steg. Häll i cirklar för att träffa och tränga igenom allt kaffe samt skapa en turbulens i kaffet som utvinner mer smaker.
  6. Brygg jämnt - Man vill att kaffet ska bryggas jämnt, så fort bryggningen avstannar är den svår att kontrollera. När du nästan ser kaffet tränga igenom vattenytan är det dags att fortsätta hälla.
  7. Häll på resterande vatten - Fyll på resterande 350 g vatten, totalt upp till 750 g, med cirkulära rörelser. Precis innan kaffet har trängt igenom ytan rör du runt i kaffet med en sked. Rör i samma riktning som du hällt vattnet.