Ute efter en kapselmaskin?

Jämför kapselmaskiner från Nespresso, Philips m.m.

Kapselmaskiner

Kapselmaskiner finns idag i otroligt många modeller och därmed kan kvalitéer och skillnaderna kan vara lite svåra att förstå sig på. Vi har därför listat de som passerat våra hårda tester gällande både smak och kvalité. Tillhör du dem som njuter av en fyllig och livfull espresso på morgonen men kanske en cappucino salted caramel på kvällen? Då kan en kapselmaskin vara ett bra alternativ för dig.

Kapselmaskin – kaffe med ett knapptryck.

Kapselmaskinen har funnits ett bra tag och har i takt med att vi söker efter ett allt mer bekvämt liv tagit stora delar mark av både kaffebryggaren och kokkaffet. Det var Nespresso som förvandlade produktkategorin till en miljardindustri på 80-talet och nu mera erbjuder nästan samtliga kaffeföretag varianter på kapselmaskiner.

Den främsta fördelen med denna lilla maskin är att en kopp kaffe tar cirka 2 minuter att få fram bara genom att lägga ner en kapsel i maskinen och trycka på en knapp.

Kapselmarknaden är nu mera väldigt bred och kapselmaskinen kan laga mer än 40 olika smaker. Kapselmaskin kaffe har alla möjliga smaker som exempelvis macchiato caramell och cappucino eller cappucino dark chocolate, och du kan dessutom brygga de kapslarna i samma kapselmaskin. Erbjudandet på smakerna är något som lockar många eftersom det förmedlar en väldigt lyxig känsla. Kapslarna blir även indelade i olika kategorier där man kan lätt kan orientera sig mellan både konsistens och smakfullhet.

Kapselmaskinen ger dig helt enkelt möjligheten att laga en kopp kaffe av samma kvalité som en barista – i ditt egna hem.

Kapslarna

Kapslarna kommer i många utföranden och det viktigaste är att du köper rätt kapsel till din kapselmaskin. Den lilla aluminiumförpackningen har länge fått skäll för sin miljöpåverkan och engångsanvändning och företagen gör många åtgärder för att kompensera för detta. Aluminiumet har nämligen en viktig roll i kapseln eftersom det är detta som skyddar kaffets aromer och bevarar dess färskhet. Materialet är också det som ger bäst skydd mot ljus, syre och fukt som annars kan påverka smaken mer markant.

Aluminium är 100% återvinningsbart vilket innebär att den lilla kapselns resa aldrig kommer ta slut, så länge du slänger den i återvinningen! Många återförsäljare, där ibland Nespresso har dessutom tagit fram ekologiska och miljövänliga kapslar och håller också på att utveckla ett returneringssystem. Detta för att kapseln skall kunna återanvändas på bästa möjliga sätt.
Om du är ny på denna marknad tycker vi verkligen att du bör besöka en av Nespresso-butikerna där det säljs kapslar över disk. Här får du möjlighet att smaka dig fram och få vägledning bland kapslarna.