Manuella & elektriska kaffekvarnar
Se marknadens bästa manuella och elektriska kaffekvarnar
Kaffekvarn är någonting som var ett måste förr i tiden, för den som ville ha sitt kaffe, då färdigmalt kaffe knappast var standard. Men trots att det nu är enkelt att köpa färdigmalet kaffe så föredrar ändå många fortfarande att använda sig av kaffekvarn, på ett eller annat sätt. Traditionella kaffekvarnar med vev används knappast längre (även om de kan vara fina som prydnadsföremål) utan de flesta använder sig av eldrivna kaffekvarnar. Dessa kan då vara direkt kopplade till en bryggare, eller separata enheter. Att använda kaffekvarn kan tyckas vara onödigt, då det definitivt går snabbare och är enklare med färdigmalet kaffe, men det finns skäl till att köpa kaffebönor och använda kvarn, huvudsakligen då att många anser att kaffet blir märkbart godare på så vis.
Här kan du se några av marknadens bästa elektriska och manuella kaffekvarnar som finns att köpa i webbutiker. Du hittar både kaffekvarnar som kostar en slant och bra billiga alternativ som fortfarande är så pass bra att de är värda att köpa.
På Aquabar föredrar vi manuella kaffekvarnar framför en elektrisk. Dels för att det är onödigt med fler elektriska apparater i hemmet som drar ström och dels för att vi älskar känslan av att mala kaffebönorna för hand manuellt. Dessutom kan de roterande bladen i en elektrisk kaffekvarn avge värme som kan påverka smaken på kaffet negativt. En kaffekvarn kan du använda för att mala kaffebönor till espresso eller vanligt bryggkaffe. En manuell kaffekvarn med gammal retro stil kan vara något av det bästa och snyggaste att ha stående framme i köket!
Zassenhaus Brasilia Mahogny, Kaffekvarn
Bagaren och Kocken
Barletta, Kaffekvarn
Bagaren och Kocken
Stål CG-110S, Kaffekvarn
Bagaren och Kocken
Collar, Kaffekvarn
Bagaren och Kocken
Brésil Walnut 21 cm, Kaffekvarn
Kitchentime
Alla kaffekvarnar fungerar inte på samma sätt och det finns i huvudsak två olika sorters kvarnar att välja mellan. Då de fungerar på rätt så olika vis gör det också att slutresultatet skiljer sig åt, vilket gör skillnad för kaffesmaken.